Hoe maak je een champagne luiertaart

baby met fles champagneEen leuke variatie op de gewone luiertaart is een luiertaart gevuld met een heerlijke fles bubbels. Een echte champagne luiertaart.  Hiermee kunnen de trotse ouders samen op de geboorte van hun trots proosten tijdens een momentje samen.

Je kunt er voor kiezen om een alcholvrije drank te gebruiken voor de bereiding van de luiertaart, wanneer je de luiertaart al tijdens de zwangerschap wilt geven of in verband met het geven van borstvoeding.

Luiertaart maken heeft jouw hulp nodig! Neem even een moment de tijd  jouw vraag over luiertaart maken hier met me te delen!!

Bestel nu uw luiers en andere benodigdheden voor uw luiertaart in onze webshop!

Wat heb je nodig voor een Champagne luiertaart van 3 luiertaart champagne benodigdhedenlagen

  • Een fles champagne of appelcider (evt.alcoholvrij)
  • ongeveer 50 luiers (maat 2 of 3)
  • kleine elastiekjes
  • grote elastieken
  • lint van ongeveer 2,5 cm breed
  • stevig karton voor onderplaat
  • cellofaan
  • kadolint

Instructies

Rol de luiers op en zet de rol vast met een klein elastiekje.

luiertaart champagne maken

Bij deze taart beginnen we met de onderste laag omdat, de taart van onder naar boven om de fles gebouwd wordt. Begin met de fles champagne in het midden en zet hier ongeveer 12 luiers omheen en zet vast met elastiek. Nu voeg je een laag toe van 17 luiers. Zet deze om de buitenste 12 luiers heen en zet weer vast met elastiek (is je elastiek niet groot genoeg gebruik hiervoor dan bijvoorbeeld een stuk katoen en bind het stevig vast)

Voor de middelste laag van de taart zet u weer ongeveer 12 luiers om de fles en zet deze vast met elastiek.

Hierna volgt de bovenste laag van de taart. U bent nu ook bij het smalste gedeelte van de fles aangekomen. Zet 6 luiers om de hals van de fles en zet deze vast met elastiek. Afhankelijk van de grote van de fles kan er nog een stukje van de hals uit de taart steken.

Versier de luiertaart met het lint en werk hiermee de elastieken weg.

Je kunt de luiertaart nu verder versieren met leuke aardigheidjes voor de baby en de kersverse ouders. Bovenop kun je bijvoorbeeld een pluche knuffel plaatsen. of de uitstekende hals versieren met een mooie strik. Ook kun je bijvoorbeeld 2 champagneglazen aan te taart bevestigen met lint

champagne luiertaart maken onderplaat

Wanneer je tevreden bent met je creatie kun je hem met het onderbord van karton voor extra stevigheid mooi inpakken met cellofaan en versieren met kadolint. Zorg voor een stevig onderbord het zou jammer zijn als de fles uit de taart zou kunnen glijden.

Tip: een leuke variatie op een fles champagne is een fles kandeel of kraamanijs dit zijn traditionele kraamdranken.

luiertaart champagne